Vihdoinkin – venekesä 2017 saa alkaa!

Veneilykausi 2017 käynnistettiin keväällä moottorin perusteellisella jynssäämisellä: kotirannan matala ranta sotkuisine vesineen oli päässyt edellisen kauden lopussa täyttämään moottorin perän hienonhienolla hiekalla. Puhdistuksen jälkeen vesi suihkusi taas iloisesti kuin virtsa pubin nurkalla konsanaan, ja lopulta kaikkien huoltotoimenpiteiden ja varustetäydennysten jälkeen saatiin vene katsastuskuntoon. Käynnistysakkukin vaihdettiin uuteen (mikä mahdollistaa nyt hieman vähemmän näyttävän lähtemisen satamista entisen ”köhö-köhö-köhököhö-köhö” -startin herätettyä jo hieman hilpeyttä).

Jo aiemmin keväällä teimme päätöksen liittyä parin kesän harjoittelun jälkeen viimein mukaan myös seuratoimintaan. Päädyimme lähettämään hakemuksen Tehin Pursiseuraan, jonka komean majakkalipun alla tänä kesänä ensi kertaa seilaamme.

Bruuveri katsastettiin luokkaan kolme ja vene laskettiin vesille. Kesäkuun alussa vesi oli Päijänteessä vielä todella matalalla, mistä syystä venettä ei omaan laituriin uskaltanut moottorilla ajaa: paatti hinattiin käsipelillä rannalta käsin moottori ylhäällä kotilaituriin odottelemaan heinäkuuta. Viime visiitillä veden pinta olikin jo onneksi hieman korkeammalla.

Edellisen kesän lievästi kosteat sääolosuhteet antoivat aihetta pohtia uudestaan muutamia kesän varusteita. Veneen vanhat matot vaihtuivat muoviseen ritilämalliin, joka ei taatusti kastu kovallakaan kelillä. Kertakäyttösadeviittojen tilalle hankittiin jo talvella kunnon sadetakit, myös kosteudenpoistajan varapatruunoita on varattu mukaan.

Kesän 2016 smurffilook
Kesän 2017 päivitetty pariskuntasadeasu.

Kumisaappaiden lisäksi mukaan lähtee myös kumiset uimakengät – näppärät hieman haastavammissa rantautumisissa (ellei aivan välttämättä halua päätyä kuivattamaan kumisaappaitaan nuotiolla).

Ensimmäisenä veneilykesänä pidimme sinnikkäästi kylmälaukkua mukana, kunnes huomasimme sen paitsi vievän liikaa tilaa myös olevan käytännössä lähes mahdoton pitää kylmänä. Viime kesänä mukaan lähtikin vain muonaa, joka säilyy kesän vaihtelevissa lämpötiloissa. Pussipastaa, nuudeleita, säilykkeitä, leipää, makeita ja suolaisia lettuja (valmis lettujauhe), siemeniä, erilaisia kasviksia grillattavaksi – ja hyvin pärjäsi! Samoilla eväillä suunnataan vesille myös tänä kesänä, unohtamatta tietenkään valkoviinipönikkää ja jo perinteiseksi muodostunutta Fernettiä – ihan vain vatsalääkkeeksi.

Jos ja kun kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Bruuveri starttaa vesille ensi keskiviikkona. Ja niin minne? Sen näkee vasta sitten!

1 kommentti

  1. Suotuisia tuulia Bruuverille! Toivottavasti sadetakit jäävät viime kesää vähemmälle käytölle! ?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *