Venekoira Jalin muistolle

Kahtena edellisenä kesänä Bruuverin miehistöön kuului myös legendaarinen perämieskoira Jali, joka omalla hassulla persoonallaan väritti venereissuja. Tutuksi tulivat märät tassunjäljet keulan patjoilla uintireissujen jälkeen (tässä vaiheessa oli jo suosiolla luovuttu ajatuksesta pitää koira vain omalla tontillaan perän sivupenkeillä), Jalin savunhajuinen ulkoilupuku ja varastetut talouspaperit nuotiopaikoilla – unohtamatta luppakorvan itsepäistä murinaa, joka seurasi lähes jokaista pientäkin nuhtelua.

Jali osasi olla (joskus liiankin) innokas vahtikoira, mikä poiki myös lisänimen Villa Sointulan turvallisuuspäällikkö. Vesillä tarkkailun kohteeksi joutuivat milloin kanssaveneilijät lapsineen ja toiset venekoirat, milloin vahtihaukuntaa saivat osakseen myös pelkät kauniit maisemat ilman mitään sen suurempaa syytä (video alla).

Jali otti veneessä matkustamisen rennosti. Edes kovempi tuuli ja isot aallot eivät koiraa haitanneet: siinä vaiheessa kaveri otti lattiapaikan ja jatkoi unia.

Hyvällä kelillä paras matkustuspaikka oli penkeillä maisemia katsellessa tai lattialla isännän jaloissa – mieluiten kuitenkin aina siellä, missä voisi eniten olla tiellä.  Joskus sopivan hetken tullen Jali varasti myös kipparin paikan, eikä hevillä olisi aitiopaikastaan luopunut.

Kesä 2016 jäi Jalin viimeiseksi. Alkuvuodesta 2017 huomasimme, ettei ruoka enää maistunut kuin ajoittain ja koira alkoi laihtua silmissä. Eläinlääkärin tarkemmissa tutkimuksissa Jalin maksasta löytyi ärhäkkä kasvain, joka lopulta vei ystävän niin huonoon kuntoon, ettei tuskaa enää voinut jatkaa. Jali nukkui pois tutuksi tulleella eläinlääkäriasemalla 8.3.2017 kymmenen vuoden ikäisenä.

Jali kulkee edelleen retkillä muistoissa ja jutuissa mukana – moista koirapersoonaa saa toista etsiä. ❤️

Loved 0 times
Disliked 0 times

Julkaistu
Kategoria(t): Veneily Avainsanat: , ,

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *