Sysmän laivaranta ja Pinxinmäki (Suopelto)

Vähä Karhusaaresta lähdimme piipahtamaan Sysmän laivarannassa (61°30,0′ 25°41,4′) ja Sysmän torilla kirjakyläpäivillä. Mukaan tarttui – kuinka ollakaan – läjä vanhoja Aku Ankkoja ja pari taskukirjaakin, joita ei omasta kokoelmasta vielä löytynyt.

Uutta puhelinta (vanha hajosi heti vesille lähdettyämme) ei tällä kertaa Sysmästä saatu – puhelinkauppias kun oli lauantaisin tavoitettavissa vain erikseen sovittaessa.

Yleistä (Sysmän laivaranta):

-laivarannassa laajalti palveluita veneilijöille (mm. suihkut, pesutupa)

-yöpyminen ?€

-ravintola

-tankkaus kanisteriin (Neste Sysmä 200m satamasta)

Sysmästä jatkoimme vain pienen ajomatkan päähän,  Suopellon (61°29,5′ 25°34,8′) Pinxinmäkeen. Viehättävä miljöö, ravintolan erinomainen ruoka ja vuokrattava sauna houkuttelisivat jäämään laituriin yöksikin, mutta valitettavasti sataman WC-tilat (ravintolan yhteydessä) ovat käytössä vain paikan aukioloaikoina – yöaikaan WC-tiloja ei siis ole käytössä lainkaan!  Satamamaksun (10€) luulisi kuitenkin sähkön lisäksi sisältävän myös ympärivuorokautisen WC:n. (Tilanne oli tämä ainakin vielä viime kesänä, nyt en tullut asiaa erikseen varmistaneeksi.) Viime kesänä jouduimme juuri tästä puutteesta johtuen lähtemään hurjaan tuuleen yöpymään muualle, vaikka sää ei todellakaan ollut enää pienelle veneellemme turvallinen.

Tälläkin kertaa hyödynsimme siis jälleen vain Pinxinmäen erinomaista ravintolaa: Päijänteen parhaat burgerit löytyvät ehdottomasti täältä!

Yleistä (Pinxinmäki):

-hieno ja tunnelmallinen miljöö

-erinomainen ravintola

-WC-tilat ravintolan yhteydessä (HUOM! Ainakin kesällä 2016 olivat käytössä veneilijöille vain ravintolan aukioloaikoina, mikä rajoittaa pienempien retkiveneiden yöpymistä!)

-yöpyminen 10€

-tankkaus (myös suoraan tankkiin) Suopellon puolella

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *