Vähä Karhusaari

Täällä taas!

Vähä Karhusaari (61°30,3′ 25°29,7′) tuli meille tutuksi jo viime kesänä. Päädyimme tuolloin yöpymään saaren maisemissa useampaankin kertaan, ja paikka on rauhallisuudessaan osoittautunut meille varsin sopivaksi ja mieluisaksi yöpaikaksi.

Tänään ankkuroiduimme vanhaan malliin melko kauas rannasta (kahlattava uimakengillä). Väylä sijaitsee aivan saaren tuntumassa ja kivinen pohja yhdistettynä koviin jättöaaltoihin on varsin huono yhdistelmä. Tämä tuli koettua omakohtaisesti viime kesänä, kun poliisivene ajoi ohitse hurjaa vauhtia – ensin toiseen suuntaan ja jonkin ajan päästä takaisin. Molemmilla kerroilla suuret jättöaallot keinuttivat Bruuveria kiviä myöten. Onneksi pohja kesti kolhut. Tämän jälkeen vene on suosiolla jätetty turvallisemmalle syvyydelle – siitäkin huolimatta, että jalat kastuvat.

Rantautumisen jälkeen nautiskeltiin perinteiset Fernetit – tällä kertaa uusista snapsikuksista – ja kohta siirrytään rantaan kokkaamaan. Puhelinlangat laulaa…

Yleistä:

-ankkurilla rantaan, pohja pientä ja paikoin isompaakin kiveä (HUOM! Väylä vieressä, joten aaltoja odotettavissa!)

-nuotiopaikka ja huussi

-jätepiste (Pidä Saaristo Siistinä)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *