Päiväretki Vuolenkoskelle

Vähä Haukkasalosta lähdimme kohti Kalkkisten kanavaa ja Heinolaa.

Pysähdyimme Heinolassa varustetäydennyksellä. Mukaan tarttui lisää säilykkeitä, tomaatteja, kuivamuonaa JA ainekset Vuolenkoskella kokattavaan synttäri-illalliseen… Kaupungilta löytyi Vaimolle myös uusi puhelin (”mahdollisimman halpa näpy-näpy-malli”) muutama päivä sitten hajonneen luurin tilalle.

Jatkoimme siis Heinolasta matkaa kohti ennalta tuntemattomia maisemia ja Vuolenkoskea. Piipahtaminen Vuolenkoskella otettiin reittisuunnitelmaamme Vaimon isän kertoman perusteella: tulevaisuudessahan matkaa voi Vuolenkoskelta jatkaa vieläkin edemmäs, kun Kimolan kanava avataan veneilijöille.

Ote Heinolan vierasvenesataman tiedotteesta.

Vuolenkosken (61°05,1′ 26°11,0′) vierasvenelaitureihin on mahdollista Satamaoppaan 2017 mukaan rantautua ankkurilla tai poijuun. Tämä koskee kuitenkin vain ruuhka-aikaa – myös kylkikiinnitys laituriin on mahdollinen hiljaisempana aikana. Satamasta löytyy Kioski ja vesipiste, sekä yleinen puucee uimarannan tuntumasta (kioskin puuceet on varattu vain maksaville asiakkaille).

Tänään kokattiin reissuruuan aatelia Vuolenkosken laiturilla: quesadilloja retkityyliin! Tortillaletut täytettiin pilkotulla paprikalla ja sipulilla ja täyte kuorrutettiin paketillisella cheddar-sulatejuustoa. Lätyt kärvennettiin kaasu-Trangialla ja nautiskeltiin kuohuviinin ja trippimehun kera! Synttäri-illallinen retkityyliin!

Yleistä (Vuolenkoski):

-yöpyminen/veneen säilytys sallittu 1 vrk ajan

-rannassa sopivaa kesätekemistä myös esim. lapsiperheille (uimaranta aivan venelaiturin vieressä, kioskin palvelut)

-poiju/ankkurikiinnitys ruuhka-aikoina, muuten myös sivukiinnitys laituriin mahdollinen

-vesipiste

-yleinen puucee uimarannan yhteydessä (kioskin luona myös puuceet, jotka maksaville asiakkaille)

-muita lähialueen palveluja lueteltu Satamaoppaassa 2017

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *