Vähä Haukkasalo

Nimettömästä lähdettyämme piipahdimme Padasjoella tankkaamassa. Samalla reissulla saimme mukaan matkaan myös mökille unohtuneen fleece-pusakan (kiitos Vaimon äidille, joka ohikulkumatkallaan paidan hajamieliselle omistajalleen palautti).

Matka jatkui Padasjoelta meille ennalta tuntemattomaan Päijänteen kansallispuiston retkisatamaan, Vähä Haukkasaloon (61°22,1′ 25°21,3′). Rantaan oli mahdollista ankkuroitua usemmasta eri suunnasta, mutta katsoimme jo Padasjoelle mennessämme erään retkiveneen ankkuroituneen poukamaan saaren juuri tänään suojaisalle puolelle. Paluumatkalla Padasjoelta poukama olikin tyhjä ja ankkuroiduimme samaiseen paikkaan.

Paikka kiilasi upeine maisemineen ja siisteine puitteineen saman tien kokemiemme retkisatamien kolmen parhaan kärkeen, ehkä jopa ykkössijalle. Illallinen (tomaatti-mozzarella-pussipastaa kirsikkatomaateilla höystettynä ja paahdettua kauraleipää maustetulla tomaatilla) syötiin niemen toisella puolen ilta-auringosta nauttien.

Työnjako sujuikin tänään Vaimolle varsin mieluisasti.

Ruoka maistui mainiolta, aurinko paistoi niin kauniisti kuin Suomen kesässä vain voi ja iPadin radiossa soi hiljakseen Tero Lietteen rocktoimittajan illallinen. Ei parempata.

Aamu alkoi jälleen kerran uskomattoman kauniissa säässä. Aimon synttärien kunniaksi nautittiin tavallista kaurapuuro-näkkileipä-aamiaista myöhäisempi ja tuhdimpi brunssi – toki myös silmällä pitäen tulevaa pitkää ajopäivää. Tonnikala-tomaattipäällysteiset kauraleivät ja nuudelit kurpitsan- ja pinjansiemenillä maistuivat uskomattoman hyvältä!

Aamiaisen aikaan kuuntelimme Radio Suomesta retkeilyyn liittyvää keskusteluohjelmaa ja kuinka ollakaan: lähetysikkunaan lähettämämme viesti Päijänteen kansallispuiston kauniista maisemista luettiin lähetyksessä aivan ohjelman loppupuolella!

Kaiken kaikkiaan, kerrassaan mainio retkipaikka! Tänne tullaan uudestaan – toivottavasti pian!

Yleistä:

-osa Päijänteen kansallispuistoa

-useita rantautumispaikkoja (HUOM! Erilliselle ”niemennyppylälle” ei kannata rantautua, koska kulku saaren puolelle nuotiopaikalle ja puuceehen ei onnistu – ainakaan jalkoja kastelematta.)

-nuotiopaikka, todella siisti puucee

-upeat maisemat

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.