Kaksi yötä suojaisassa Nimettömässä (Kelvenne)

Saavuimme Nimettömään Heinolasta mutkan kautta: poikkesimme nimittäin matkan varrella tiedustelemassa, olisiko uudessa suosikkipaikassamme Vähä Haukkasalossa ollut tilaa. Rannassa oli kuitenkin tällä kertaa kiinni jo useampikin isompi vene, joten jatkomme matkaa. Kävimme lyhyesti ankkurissa myös Lietsaaressa – vain todetaksemme, ettei niin avara ja tuulelle altis ranta ollut paras mahdollinen paikka pienelle Bruuverille ottaa vastaan tuleva sadesää ja mahdollinen myräkkä. Nokka käännettiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kohti Nimetöntä.

Nimettömänlahden tuloväylälle oli näiden muutaman päivän aikana ilmestynyt kaksi kanisteria merkkaamaan kulkuväylää.

Merkit oli ystävällisesti käynyt laittamassa paikoilleen vanhempi veneilijäpariskunta, jonka tapasimme myöhemmin.

Kivet merkitty kanistereilla, kulku Nimettömään kanistereiden välistä (kuva lisätty 30.7.2017).

Heti saapumisen jälkeen teimme perinteiset pussipastasörsselit nuotiopaikalla. Kuinka ollakaan, sade alkoi saman tien, kun eväät oli syöty. Siirryimme veneeseen sadetta pitämään – ja se ilta menikin sitten siinä. Kolmen tunnin iltapäikkäreiden jälkeen saikin jo käydä ”oikeasti” nukkumaan, sateen edelleen vain yltyessä.

Aamu valkeni pilvisenä, vaan ei sateisena – täydellinen sää siis veneen huoltotoimenpiteille! Aimo siivosi bensalta haisevan kanisteriosaston, Vaimo keskittyi sisätilojen ja kannen jynssäämiseen.

Iltapäivällä saimme loistoidean testata ensi kertaa flatbreadeja retkiolosuhteissa. Taikina (jauhoja, leivinjauhetta, tilkka vettä, ruokaöljyä, suolaa ja kuivattua timjamia) pyöräytettiin Trangian kattilassa ja jätettiin lepäämään ruokakelmun puutteessa pieneen muovikulhoon, jonka päälle oli pingoitettu kertakäyttökumihanska! Suorastaan Niksi-Pirkan sukkahousuvinkkien kaltainen älynväläys!

Kokkaushetki alkoi ilman sadetta…

…vaan hetken päästä tilanne olikin jo aivan toinen. Vettä alkoi tulla ihan kunnolla, eikä jo aloitettua ruuanlaittoa voitu jättää keskenkään. Niinpä rakensimme veneessä mukana kulkevasta pressusta, köydestä ja melasta katoksen, jonka alla kokkailu sai jatkua. (Nuotiopaikalla taukoaan samaan aikaan pitäneet patikoijat joutuivat pakenemaan sadetta puukatokseen.)

Sillä aikaa kun Vaimo valmisteli taikinalättyjä paistettaviksi…

…Aimo keitteli sieni-säilykekanafile-kasvismössön leipien kaveriksi.

Lopputulos oli aivan uskomattoman onnistunut!

Leipien kanssa oli myös cheddarjuustokastiketta.

Illaksi sade jälleen taukosi ja kävimme kävelyllä Kyyränlahdessa – hieno paikka sekin!

Kuva otettu menomatkalla Kyyränlahdelle.

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.