Vaihtelevan sään veneilypäivä

Nimetön jäi taakse ja lähdimme sumuiselle Päijänteelle.

Otimme suunnaksi ”Päijänteen erakon” saaren, Koreakoivun.

”Toivo Pylväläinen asutti pientä Koreakoivun saarta Päijänteellä lähes 40 vuotta. Seuranaan hänellä oli eläimet sekä satunnaiset vierailijat, jotka saivat astua Pylväläisen saarelle, mikäli tuomisena oli kossupullo. Miehen huhutaan muuttaneen Koreakoivuun naishuolien takia.” (https://yle.fi/uutiset/3-6709920)

Kuvakaappaus Helsingin Sanomien sivulta.(http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002914129.html)

Päätimme tällä kertaa kuitenkin jättää saaressa vierailun seuraavaan kertaan ensisijaisesti hieman hankalasta tuulesta johtuen (rannassa näytti myös olevan kookkaan veneen lisäksi suurehko telttakatos, emmekä olleet aivan varmoja olisiko saareen rantautuminen ollut sopivaa).

Koreakoivu jäi tällä kertaa näkemättä.

Jatkoimme kohti Sysmää. Tuuli puhalsi ja Päijänne näyttäytyi edelleen harmaana ja sumuisena.

Sysmää lähestyttäessä sää alkoi yllättäen muuttua selkeämmäksi. Vierasvenesatamaan päästyämme aurinko paistoi ja kävimme kauppareissun lisäksi rantaterassilla siemailemassa huurteiset.

Vierasvenelaituri alkoi hiljalleen täyttyä viikonlopun viettäjistä: rantaravintolassa olisi illan tullen ohjelmassa livemusiikkia. Päätimme itse kuitenkin jatkaa hieman rauhallisempaan miljööseen viettämään iltaa, perjantaiseen tapaan Puhelinlankojen ja kokkailun parissa – olihan nyt kesäloman viimeinen veneilyperjantai! Sää suosi edelleen, kun jatkoimme matkaa seuraavaan kohteeseen.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.