Katsastuksen kautta kelejä odottelemaan

(9.6.2017)

Retrovene Bruuveri katsastettiin (luokka 3) Tehin pursiseuran katsastuspäivänä Pinxinmäen tutuksi tulleessa laiturissa. Aurinkoinen ja melko tyyni sää saatteli päiväreissua – ja pitihän ne perinteiset burgeritkin käydä syömässä (kesän ensimmäiset, vaan ei varmasti viimeiset)!

Käväistiin katsastuksen jälkeen, ennen seuran kokousta, kauppareissulla Sysmässä. Uskaltauduttiin ajo-ohjeiden saattelemana ensimmäistä kertaa Pinxin ja Sysmän väliselle oikoreitille. Pienelle Bruuverille matalahko oikoreitti ei tuottanut ongelmia.

Ensimmäistä kesäänsä veneilevä Köpi-koiramme suoriutui päiväreissusta kuin vanha tekijä. Viima veneessä oli tosin alle puolivuotiselle pennulle välillä liikaa: osa matkasta taittui oman viltin alla onnellisesti päiväunia katsellen.

Tulevaa retkikesää varten Aimo innostui myös illan tullen kokeilemaan vastaan tullutta ”grillatun” purkkitonnikalan ohjetta (edellisten kesien tillimaustetut tonnikala-tomaattileivät kaipasivat kuulemma jo päivitystä tai edes toista vaihtoehtoa…)

Tätä kulinaarista elämystä varten tarvitaan purkillinen tonnikalaa öljyssä, talouspaperiarkki (tai tässä tapauksessa jokunen arkki vessapaperia) ja tulitikut. ”Aimon retkikeittiössä” -videosta selviää tarkemmat ohjeet!

Katsastusviikonlopun jälkeen Bruuveri jätettiin odottelemaan Aimon ja Vaimon yhteisen kesäloman alkamista omalle paikalleen laivalaiturin kotisatamaan. Seuraavan kerran tavattaisiin kesäretkien merkeissä heinäkuun puolella!

(1.-3.7.2018)

Odottavan aika on pitkä, sanotaan. No niin on. Ajeltiin kesäkuun viimeisenä päivänä toiveikkaina Keski-Suomeen vain todetaksemme, ettei pikkuisella Bruuverilla olisi vesille asiaa ennen tuulien tyyntymistä.

Pari päivää meni tuulista Päijännettä taivastellessa. Odotellessa täydennettiin muonavarastot kuntoon: perinteiseen tyyliin mukaan lähtisi vain leipää, tuoreita vihanneksia ja purkki- sekä kuivamuonaa.

Kolmantena päivänä tuuli tyyntyi – ja alkoi koko päivän kestänyt vesisade. Päätimme siirtää lähtöä vielä päivällä, koska kaikki varusteet olisivat kastuneet jo venettä lastatessa!

Kolmen päivän odottelun aikana tuli tutuksi useampikin suoratoistopalvelun sarja, mökkisauna ja ihan rehti mitääntekemättömyys.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.