Lukijalle

Blogi ”Tehin tuolla puolen” kokoaa veneilyyn liittyviä retkikokemuksia pääasiassa Päijänteen komeista maisemista pienen retkiveneen (Bella 530 HT Classic) ja sen kaksihenkisen miehistön näkökulmasta. Joukossa on matkakertomuksia myös muista kohteista ja seikkailuista eri puolelta Suomea.

Veneilyyn liittyvissä artikkeleissa kerrotaan Aimon ja Vaimon kesäisistä retkistä Päijänteellä, käytyjen retki- ja vierassatamien palveluista, eri kohteisiin rantautumisista sekä ruuanlaitosta retkiolosuhteissa. Kauden aikana käydyt satamat löytyvät uusimmasta Satamaoppaasta (Suomen Vierassatamat Oy). Myös artikkeleissa mainitut eri satamien ja kohteiden koordinaatit on kirjattu artikkeleihin Satamaoppaan tietojen perusteella, samoin kuin osa rantautumisiin liittyvistä yksityiskohdista. (Blogin ja myös Satamaoppaan vinkit rantautumisiin ovat suuntaa antavia, tarkat tiedot aina kartasta!)

Aimo ja Vaimo ovat kulkeneet käsi kädessä vuodesta 2009 – saman sukunimen alla pariskunta on seikkaillut vuodesta 2012. Yhteisiä kiinnostuksen kohteita ovat mökkeily, retkeily ja veneily, luonto, ruuanlaitto (sekä kotioloissa että retkillä), saunominen ja musiikki.

Retrovene Bruuverin Aimo ja Vaimo hankkivat keväällä 2015 veneilykärpäsen puraistua pahemman kerran. Ensimmäisen ja toisen kesänsä Bruuveri vietti Päijänteen lisäksi osittain Lohjanjärvellä, mutta kesällä 2017 vene laskettiin heti kauden alussa suoraan Päijänteelle.